fredag den 11. maj 2012
Cremet pastaret med tomat og frisk basilikum
Nem, hurtig, billig og sund ret som oven i købet er rigtig lækker.
Opskrift:
Pasta, fuldkorns
1 ds. fåede hakkede tomater
1 spsk olivenolie
Frisk basilikum
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
salt
peber
sukker
hvidvinseddike
2 spsk creme fraiche 18% minimum
Metodik:
Kog pastaen i letsaltet vand til den er mør.
Dræn og lav tomatsaucen
Svits løg og hvidløg i olien en gryde.
Hæld herefter de hakkede flåede tomater og basilikumen i og lad koge ind ca. 15-20 min.
Herefter smages tomaterne til med salt, sukker, peber og hvidvinseddike (eller anden eddike fx balsamico).
Sluk for kogepladen/blusset.
Kom creme fraichen i, rør hurtigt rundt og server straks. Lad ikke pastaretten koge efter cremefraichen er kommet i, da retten ellers skiller og bliver grynet.
Det super fint, men hvor mange er det til?? :-)
SvarSlet2-4 personer (saucen)alt efter om man spiser det alene eller sammen med noget andet.
Slet