onsdag den 6. juni 2012

Fødselsdagskage: Pindsvin

I min familie har vi en kage som vi altid får på fødselsdage, det er altså virkelig en familieklassiker som kommer fra min oldemor! Hvor hun har den fra er uvist - måske er den i virkeligheden opfundet af familie.. Det er på alle måder en absurd kage, i og med at den indeholder masser af sukker, masser af smør og masser af mandler. Den smager virkelig godt, men det er en kage man ikke skal have mere end et stykke af.


Da jeg ikke lige har en opskrift kommer der først mål på senere - skal lige have neglet dem fra min mor. Men man kan godt lave kagen uden mål, da den er forholdsvis simpel, selvom den tager noget tid at lave.

Mandelbund:
Æggehvider
Sukker
Hakkede mandler

Metodik:
Dette er ikke en traditionel marengsbund. Man pisker nemlig først æggehviderne helt stive og venderderefter sukker og mandler i. Der skal ikke piskes yderligere herefter. Dette gør at bunden bliver sej i stedet for sprød som marengs normalt er. Massen kommes i en form og bages ca. en time i ovnen ved 160 grader. Herefter køles den af.

Creme:
4 æggeblommer
50g sukker
25g maizena
5 dl sødmælk.

Metodik: Alle ingredienserne hældes i en gryde og der varmes op under piskning. Ingredienserne skal boble indtil den tykner. Herefter køles cremen af. 

Når cremen er kold piskes den med rigeligt blødt smør (250g) og flormelis efter smag.

Cremen kommes på bundende og kagen pyntes med hele smuttede ristede mandler så det ligner et pindsvin.

Kagen skal herefter en tur i fryseren - når den så skal spises tager man den op et kvarter før man skal indtage den. NOTE: Hvis ikke kagen er iskold, så bliver den simpelthen for kvalm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar