søndag den 17. juni 2012

Pho - vietnamesisk oksekødssuppe










Opskrift (suppen):
10 L vand
3 store marvben
350 g oksekød fra klump, skåret i strimler
5 stjerneanis
2 kanelstænger
10 peberkorn
½ rod ingefær skiver
2 løg - halve
2 dl fiskesauce
Salt
Sukker

Tilbehøret:
Risnudler - tilberedte
Basilikum
Mynte
Forårsløg
Ingefær i skiver
Chili i skiver
Løg i skiver
½ limebåd
Evt mungbønnespirer og koriander hvis man kan lide det.

Metodik:
Ben, kød, løg, Ingefær og krydderier kommes i en gryde med vandet over.
Suppen bringes i kog og skummes.
Herefter tilsættes salt og suppen koger 3-5 timer hvor man skummer urenher og fedt fra ca. hver time.
Når kødet er mørt og suppen smager kraftigt af okse og de andre ingredienser tilsættes fiskesauce og sukker og herefter sies suppen.

Suppes serveres med al tilbehøret eller det man kan lide... Tilsæt selvfølgelig kødet som suppen er kogt på :) Man kan også komme rå skiver af mørt oksekød i suppeskålen hvorefter suppen hændes over som herefter tilbereder kødet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar