lørdag den 22. september 2012

Dahl

 
Jeg elsker dahl. Det er nemt og billigt og smager virkelig igennem når man laver det fra bunden. Denne dahl er ekstra cremet og lækker da jeg fandt på at tilsætte kokosmælk.

Ingredienser:
1 spsk. rapsolie
2 løg i tern
2 tomater i tern
2 fed hvidløg
1 spsk spidskommen
1 spsk. korianderfrø, stødt
1 spsk. garam masala
2 små tsk. guargemeje
3 hele tørrede thaichili
1 spsk. ingefær
røde linser, skyllet
grønne linser skyllet
1 ds kokosmælk
vand til alt er dækket
½ bouillonterning
salt

Metodik:
Steg krydderierne (på nær guargemeje) og grøntsagerne i olien. Kom linserne i og steg med. Tilsæt vand, bouillon og guargemeje og lad simre til alt er mørt og linserne er kogt ud. Tilsæt kokosmælken og lad retten koge ind. Smag til med salt. Serveres sammen med basmatiris, mangochutney og lime efter smag.

Jeg ved godt det er lidt skørt, men jeg spiser denne ret med fingrene ligesom man gør i indien. Det gør det hele lidt sjovere og mere autentisk ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar