tirsdag den 9. juli 2013

Onigiri - trekantede risboller med fyld


Onigiri kan man sige er Japans svar på sandwichen. Onigiri er trekanter lavet af sushiris med forskelligt fyld i midten, fx tun og mayo, stegt laks eller rå fisk. Risbollen bliver inden den spises omviklet med nori ( tørret tang) - det er vigtigt man først gør det i sidste øjeblik, da tangen ellers bliver slatten. Tørret tang skal spises sprødt! Disse er geniale i madpakken, hvis man savner lidt forandring fra rugbrød og sandwiches.

Sushiris:
250g sushiris (eller grødris hvilket fungerer udmærket) 
4 dl vand

Sushilagde:
2 spsk. sukker opløst i 2 spsk. risvinseddike

Metode:
Vask risene i koldt vand indtil vandet er klart.
Lad risene trække i koldt vand i 15 min.
Skyl risene en sidste gang og kom dem i en gryde med 4 dl vand.
Bring risene i kog under låg og når vandet bobler skru ned på lav varme.
Meget vigtigt - rør ikke rundt i risene!
Når al vandet er fordampet efter ca. 15 min, tag gryden af varmen og overhæld risene med sushilagden. Fordel risene forsigtigt på et en fad så de lettere kan køle af.
Lad risene køle af ved stuetemperatur - risens evne til at klistre bliver en smule ødelagt af at blive smidt i et fugtigt køleskab.

Når risene er kølet af skal de formes til trekanter.
Tag en god stor håndfuld ris i den ene hånd og lav en fordybning. Kom en teskefuld fyld i fordybningen og omslut risen om fyldet. Form risen til trekanter vist på billedet.



Inden servering omvikles et stykke nori og onigiri spises med lidt soya, da de ellers godt kan blive lidt "fade" i smagen. Hvis onigiri er til madpakken, så vikl dem med husholdningsfilm, kom dem i køleskabet og vikl først tangen omkring når de skal spises.

Mit fyld var drænet dåsetun blandet med lidt mayo, peber og salt:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar