tirsdag den 7. juni 2011

Citrontærte - my way!





Jeg har set spise med price lave denne klassiker. Deres version er en anelse anderledes, da de anvender fløde i cremen og bager den i ovnen 3 gange( 1. gang tærtebunden, 2. gang cremen og 3. gang marengsen)... Min version skal blot bages en enkel gang - nemlig bunden... Fyldet er lavet som en "kogt" creme, stivet med husblas og marengsen er blot flamberet med en brænder... Det synes jeg nemlig smager bedst og desuden ser det klart flottest ud... I får lige min opskrift til en tærteform på 26-28cm:

Mørdej:
200g mel
100g flormelis
120g smør
1 æg

citroncreme:
saft af 5 citroner
skal af 2 øko-citroner
150g smør
300g sukker
4 æg
4 bl. husblas

marengs:
200g sukker
4 past. æggeblommer

Smuldr smørret i de tørre ingredienser og saml dejen med ægget... Lad køle en halv times tid... rul dejen ud i en smurt form og bag tærten blindt i ovnen 20 min ved 200 grader...

Citroncremen laves ved at komme alle ingredienser undtaget æggene og husbladsen i en gryde og koge det op... Husbladsen udblødes i vand... Æggene tilsættes den varme citronmasse og der  piskes til cremen tykner... Lad ikke cremen koge - så skiller den totalt og der kommer røræg i cremen! Tag cremen af varmen og tilsæt den udblødte husblas... Kom cremen i den afkølede tærtebund og sæt på køl i et par timer til cremen er stiv...

Imens piskes marengsen ved at piske æggehviderne helt stive og og så tilføje sukkeret lidt efter lidt... Det kan godt tage lidt tid til marengsen er helt stiv...

Til sidst kommes marengsen i en sprøjtepose med en tyl i og så kommes den på kagen... Inden servering flamberes kagen...

Dette er virkelig en lækkerhedssag, så se at kom i gang!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar