lørdag den 3. september 2011

Tur til Kreta - og maden :)

 Genial hollandsk øl som af en eller anden grund ikke kan købes i Danmark, hvilket er en skandale!
 Ferien er skudt i gang med chips og cola :)
 En halvspist cheese saganaki - paneret og friteret ost med masser af citron.
 Feriens bedste måltid, hvis jeg skal sige det.. Ekstremt mørt lam med de mest lækre bønner.. De ser lidt overkogte ud, men de havde den mest lækre smag der ikke kan beskrives.

 Mousakka - feriens bedste.. Én af dagene fik fik den mest tørre mousakka hvor halvdenen var ost og smagen af kødet var nærmest ikke eksisterende.
 Giuvetsi - oksekød i tomat med et hint af kanel og små pastakorn der ligner ris.
 Baklava - en af de små gratis desserter som vi fik til nogle af måltiderne. Baklava er filodej med honning og masser af nødder.
De dage vi ikke fik raki og ouzo som en tak for at have valgt en bestemt restaurant, fik vi i stedet den mest underlige drink... Den smagte af marcipan - hvilket ikke var en udsøgt fornøjelse.. Kan nu heller ikke lide ouzo og raki - og dog, en enkelt honningraki var nu ikke så slem.
 Friskpresset appelsinjuice blev indtaget i store mængder... De kostede kun 1 euro stykket, så det var ikke til at lade være...
 Pita gyros var en af monis farvoritter til middag... Dem med svinekød var klart de bedste - krydret svinekød med græsk youghurt, hvidløg, søde rødløg, tomat og pommes frites... 
 Homemade græsk salat som jeg fik 3 dage dernede... Selvfølgelig med kalamata oliven og gedefeta... Fantastisk... Vi stod også selv for morgenmaden som i mit tilfælde var græsk youghurt med honning...
 På kreta fås de største og mest søde og gode vandmeloner.. Og de kostede ingen penge... Så hver eftermiddag efter vi havde været ude i solen, tog vi op på terassen og spiste lidt at den røde frugt...
 Græsk is skulle i prøve... Ikke helt så godt som italiensk is, men det minder meget om...
 En ordenlig omgang mezé til Moni og jeg... Der var lidt af hvert: tatziki, gyros, fyldte vinblade med ris og urter, brod med tomat og gedeostesalat, kikærtefrikadeller af en art nogle med mynte og nogle med tomat, kefka - små lammefrikadeller, samosa-lignende ting med feta og spinat og selvfølgelig hvidløgsbrød... Det bedste tatziki vi fik dernede var tilføjet dild udover agurken, yoghurten og hvidløgen... Det kan en virkelig dejlig smag... 
 Man får altid appetizers gratis på kreta - og på denne restaurant var det ekstra godt, da vi fik oliventapenade og en lækker hjemmelavet salsa...
 Monis bananasplit - i udlandet forstår de sgu at gøre noget ud af det, i forholdet til herhjemme...
 Endnu en lokal ret - kylling i fad med kartofler... Retten smage røget og af paprika og kyllingen var mør som smør... Generelt fik vi alt for store portioner på restauranterne rundt omkring... Ved ikke om det har noget med status at gøre - at vise at de har råd til at give rigeligt med mad... Der var i hvert fald altid mad tilbage på tallerkenen når vi var færdige med at spise, hvilket vi havde det rigtig dårligt med da vi ved fra indsiderviden at folk er temmeligt fattige dernede...
 Her bliver der smagt på en lækker olivenolie med citron - som vi også købte med hjem som souvinir... Vi var ude at se en organisk olivenolieproduktion nær Chrania kaldt Biolea... Rigtig spændende oplevelse.

 Her var vi til vinsmagning hos en lokal vinbonde... De lavede 50.000 flasker hvert år hvor alle næsten på forhånd var udsolgt... Så vi var meget heldige at få lov til at smage 4 forskellige vine... Deriblandt en årgang 2006 som blev kåret til grækenlands bedste vin 2006.

 Frappé - grækenlands svar på iskaffe... Meget stærk kaffesmag men i dette tilfælde tilføjet sukker og mælk, hvilket grækeren ofte ikke bruger...
 Clubsandwich med hjemmelavede "fritter"..
 Chicken gyros...
 En forkølet Maria i Chrania lufthavn - fandt reese's peanut butter cups i tax free, så de skulle selvfølgelig med hjem.. :)
Lige et billede fra en hyggelig aften sammen med min søster og hendes veninde... :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar