fredag den 19. august 2011

Osso buco - my way!

Opskrift:
2 skiver okse/kalveskank
2 spsk mel
2 spsk olivenolie
1 stort løg
4 fed hvidløg
3 små gulerødder
3 stængler bladselleri
1 stor spsk tomatpuré
1 ds flåede hakkede tomater
1 glas hvidvin
2 dl oksebouillon
salt
peber


Metodik:
Skiverne af kalveskanken drysses med mel og steges brune i olivenolie i en stor gryde og tages herefter op.
Alle grøntsagerne blendes i en foodprocessor til de er meget fint snittet og sauteres i olien. 
Tomatpuréen tilsættes grøntsagerne og svitses godt af, så den syrlige smag dæmpes.
Herefter tilføjes kalveskanken igen og de flåede hakkedetomat tilsættes sammen med hvidvinen, oksebouillonen og salt og peberen.
Herefter koges det hele op og der skues ned på lavt blus og der sættes et låg på. 
Retten skal simre mindst 2½ time for at kødet bliver mørt. Vær opmærksom på at gryden ikke koger tør undervejs, eller at der er noget som brænder på. 
Efter 2 ½ time smages retten til og der serveres mos, kartofler eller ris til. Det smager også dejligt med en gremolata til, lavet af hakket persille, hvidløg og citronskal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar