200 g kogte kikærter (evt. fra dåse, som også er udmærket)
1 stort hakket løg
2 spsk olivenolie
400 g tomater, hakkede, eller en dåse
2 stilke bladselleri, hakkede
100 g røde linser
1½ l grønsagsbouillon
1 tsk gurkemeje
1 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
3 spsk koncentreret tomatpuré
3 spsk hakket persille
Evt. 3 spsk hakket koriander eller persille
4 spsk hvedemel
Citronsaft
Hak løgene og svits dem klare i olien. Tilsæt tomater og bladselleri. Grønsagerne skal være hakket så fint, at de næsten forsvinder når de koger ud – evt kan de blendes let i stedet for hakkes.
Skyl linsene og tilsæt dem sammen med bouillonen og de forkogte kikærter.
Kom krydderierne i sammen med tomatpastaen og de hakkede urter. Tilsæt salt og peber.
Læg låg på gryden og lad suppen simre for svag varme ca. 40 min indtil linserne er kogt ud. Smag til med salt og peber.
Rør melet ud i lidt vand og jævn suppen med blandingen. Smag endelig til med citronsaft og server suppen med lidt hakket persille og brød til
Smager skønt med kogte æg til samt figner og dadler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar