fredag den 11. maj 2012

Cremet pastaret med tomat og frisk basilikum


Nem, hurtig, billig og sund ret som oven i købet er rigtig lækker.

Opskrift:
Pasta, fuldkorns
1 ds. fåede hakkede tomater
1 spsk olivenolie
Frisk basilikum
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
salt
peber
sukker
hvidvinseddike
2 spsk creme fraiche 18% minimum

Metodik:
Kog pastaen i letsaltet vand til den er mør.
Dræn og lav tomatsaucen
Svits løg og hvidløg i olien en gryde.
Hæld herefter de hakkede flåede tomater og basilikumen i og lad koge ind ca. 15-20 min.
Herefter smages tomaterne til med salt, sukker, peber og hvidvinseddike (eller anden eddike fx balsamico).
Sluk for kogepladen/blusset.
Kom creme fraichen i, rør hurtigt rundt og server straks. Lad ikke pastaretten koge efter cremefraichen er kommet i, da retten ellers skiller og bliver grynet.

2 kommentarer:

  1. Det super fint, men hvor mange er det til?? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. 2-4 personer (saucen)alt efter om man spiser det alene eller sammen med noget andet.

      Slet