fredag den 11. maj 2012

Jordskoksuppe med ristede kammuslinger, æbler og valnødder.


Jordskoksuppe: 1 kg jordskokker, 1 stort, hakket løg, 2 spsk. olie, 2 fed hvidløg, 2 dl halvtør hvidvin, 1 l hønsebouillon, ¼ l piskefløde, citronsaft, salt, peber.

Fyld: 12 kammuslinger, olie, salt, peber, 1 stort æble i tern, 1-2 spsk. finthakkede hasselnøddekerner, timiankviste.

Jordskoksuppe: Skrub jordskokkerne rene og skær dem i mindre stykker. Sautér dem i olien sammen med løgene i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og vin og lad det koge ind til halv mængde. Hæld bouillon på og bring det i kog. Lad det småkoge under låg i 20 min. Blend suppen med stavblender. Varm den op på ny sammen med fløden. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fyld: Dup kammuslingerne tørre. Opvarm en pande, til den er rygende varm. Tilsæt olie og steg kammuslingerne heri i ca. 30 sek. på hver side. Tag dem af panden og fordel dem i fire tallerkener. Hæld den varme suppe omkring. Fordel æbler, nødder og timian over.
Ernæringsforbedret/diabetes/ hjertekar-patienter: hvidvin erstattes med hønsebouillon, og piskefløde 38 % med letmælk 1,5 %. I princippet kan fedtprocenten godt bringes længere ned, ved at erstatte letmælk med en mere fedtfattig mælk som f.eks. skummetmælk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar