fredag den 11. maj 2012

Ovnbagt kylling i ananasjuice med rød pimentsauce, ris og friteret gulerod.


Modificeret udgave af den som findes på arlas hjemmeside.

Ingredienser:

Marinade:
25g smør
1 spsk karry
½ dl mørk rom
4 spsk rørsukker
¼ ananas, blendet
2 dl ananasjuice
1 tsk chilipeber, finthakket
1 tsk ingefær, revet
½ dl limesaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 kylling, rengjort og parteret.
320 g jasminris
Rød pimentsauce:
3 røde peberfrugter (ca. 450 g)
1 spsk lagereddike
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Gulerodsfrit:
½ liter vindruekerneolie
3 fintrevne gulerødder (ca. 250 g)
¼ tsk groft salt


Metodik:

Marinade:
Varm smørret op i en gryde.
Tilsæt karrypulver og brænd det af.
Tilsæt rom og sukker. Sæt ild til væsken og flamber.
Tag gryden af varmen.
Kom det blendede ananas i smørblandingen sammen med ananasjuice, chili, ingefær, limesaft salt og peber.
Rør godt rundt og smag til.
Lad blandingen køle af.
Hæld marinaden over kyllingen.
Bag kyllingen midt i ovnen i ca. 15 min. Ved 250 grader celsius/varmluft. Skru ned for varmen til 200 grader celsius.
Overhæld/pensl kyllingen med marinade igen og bag i yderligere 35-40 min til en kernetemperatur på ca 75 grader celcius.
Lad kylllingen trække tildækket på køkkenbordet ca. 15 min. inden servering.
Ris:
Kom risene i en gryde og hæld dobbelt så meget vand ved og 1 tsk groft salt.
Koges ved lav temperatur.
Lad trække 15 min.
Rød pimentsauce:
Kog peberfrugterne i letsaltet vand og tilsæt eddike.
Blend de møre peberfrugter.
Sigt saucen og smag til med salt og peber.
Lad saucen køle af.

Gulerodsfrit:
Sæt olien over i en gryde og varm den op.
Friter guleroden.
Tag det op og læg det på papir for at suge det overskydende fedt.
Drys med lidt salt.
Forslag til anvendelse af rester:
Kyllingeskroget kan anvendes til at lave suppe af ved at koge den med urter.
Rester af kyllingekødet kan bruges til sandwich eller salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar