onsdag den 10. august 2011

Citronkage med birkes



Denne kage er utrolig frisk og luftig... De små blå birkes samt citronsiruppen gør kagen til en lækkerbidsken..

Opskrift:
125 g blødt smør eller margarine
2½ dl sukker
2 æg
3 3/4 dl mel
3 spsk. birkes
revet citronskal af 1 citron
saft af 1 citron
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
½ dl mælk

Citron sirup:
1 dl sukker
Saft af 1 citron
Revet skal af en citron

Rør smør og sukker indtil hvidt og luftigt.
Tilsæt æg, et ad gangen.
I en anden skål blandes mel, birkes, citron skal, bagepulver og salt. Tilsæt mælk og de tørre ingredienser til sukker-/smørblandingen.
Hæld det i en smurt brødform. Bag ved 175 grader i ca. 40 min.
Sirup:
Varm sukker, citronsaft og skal indtil al sukkeret er opløst.
Når kagen er bagt prikkes der huller i kagen - hele vejen ned til bunden. Hæld siruppen over og lad den blive i formen og afkøle i ca. ½ time.

2 kommentarer:

  1. Skal der ingen citronsaft i selve kagen? Står kun citronskal

    SvarSlet
  2. Skal der ingen citronsaft i selve kagen? Står kun citronskal

    SvarSlet