søndag den 27. november 2011

Minihindbærsnitter og medaljer med hjemmelavet creme, syltetøj og fløde.









Hindbærsnitter og medaljer er lavet af samme slags dej - nemlig mørdej. Jeg laver min således:

300g mel
100g flormelis
150g smør
1 æg

Metodik:
mel, flormelis og smør hakkes sammen til og ægget tilsættes så dejen samles. Når dejen akkurat er samlet kommes dejen på køl en halv times tid.
Dejen rulles tyndt ud og udstikkes.
Bages ca. 8 min i ovnen ved 200 grader, men hold øje med dem, da det er tykkelsen af dejen som afgør hvor længe de skal bages.

hvis man vil lave hindbærsnitter så lægges de små kager sammen med hindbærsyltetøj og der påføres glasur lavet at flormelis og vand. Drysses evt. med krymmel.

Hvis man vil lave medaljer så skal der laves en creme:

Vanilje creme:
  • 2 ½ dl. sødmælk
  • ½ stk. vanilje stang
  • 35 g. sukker
  • 20 g. maizena
  • 40 g. æggeblomme (2 stk.)

Metodik:
Alle ingredienser kommes i en gryde og varmes langsomt op til cremen tykner.
afkøles herefter.

Medaljerne laves ved at man sprøjter flødeskum på den ene halvdel kager. Herefter kommes der creme og syltetøj i (se billedet ovenfor). Den anden halvdel kager kommes over og man pynter med glasur og lidt ekstra fløde.

  

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar