lørdag den 23. juli 2011

Pølsehorn

Brug min basisopskrift på brød til disse pølsehorn og boller... Tilføj æg, smør og mælk hvis du gerne vil have bløde pølsehorn... Jeg kom lidt majsmel i dejen, da jeg lige havde det i skabet... Bollerne lavede jeg, fordi der var en rest dej... Jeg kom nødder i 3 af dem og rosiner i 3 stk...



Pandekagepakker med ris og chili con carne...


Pandekagepakkerne lavede jeg af en rest chili con carne fra fryseren... Se opskriften på chili con carne her...

Skinkestang




Denne opskrift lærte jeg på skolehjemmet, da jeg arbejde dér. Eleverne var vilde med den, og det er jeg også:) Superlet opskrift når man ikke lige har så meget tid til at lave aftensmad.

Opskrift:
En plade butterdej
1 pk flødeost
1 pk skinke i tern
150g champignon i skiver
et lille bundt purløg, skåret
1 stor spsk dijonsennep el. anden sennep

Metodik:
Tag butterdejen og rul den ud på en bageplade og lad den hvile 10 min. Imens tænder du for ovnen på 200 grader alm ovn.

De resterende ingredienserne blandes sammen og kommes oven på butterdejen som vist på billedet... Husk at smage til... Kom endelig ikke salt i, da skinketernene er rigeligt saltede... Herefter skal butterdejen foldes ind over... Hvis man gerne vil gøre det lidt pænt gør man som vist på billedet... Hvis ikke folder man bare de 2 store lapper ind over... Husk dog at lukke til i enderne først... Skinkestangen bages i ovnen til den er gylden ca 15-20 min...

Mariannes vafler :)

Her er den allerbedste opskrift på vafler... De bliver med garanti rigtig sprøde og lækre... Den er ikke sund, men desserter er heller ikke ment til at være sunde...

Opskrift:
3 dl fløde
2 dl vand
2 spsk sukker
1 tsk bagepulver
2 æg
75 g smeltet smør
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk salt
200 g mel

Metodik:
Alle ingredienserne skal bare blandes grundigt sammen... Det er meningen at dejen skal være forholdsvis tyk... Hvis man har lyst kan man komme lidt revet citron/appelsinskal i dejen, men det plejer jeg aldrig selv at gøre, da jeg bedst kan lide dem naturel...

Som fyld kan jeg anbefale:
1. Syltetøj og flødeskum
2. Is og bananer
3. Flormelis
4. Is og chokoladesauce

Fyldet på billedet er skildpaddeis, bananskiver og flødeskum... :)

lørdag den 16. juli 2011

Monis perfekte pølsemix ;)



Ja sådan ser aftensmaden også nogle gange ud hjemme ved os :D Min kæreste tilberedte aftensmaden, som hun var lidt stolt over :) "En pølsemix er jo ikke bare en pølsemix" som hun siger :) Det er vigtigt at pølserne bliver stegt på alle sider - derfor dette skøre billede af pølserne på panden... :) Min kæreste er meget systematisk ;) Pommes fritterne skal være godt sprøde, dog ikke brændte! Så helt let er det jo ikke at lave en pølsemix ;)

Indkøb til bryllupskage og bryllupsdessert... :)

Var der nogen der sagde storindkøb?

Café Tværgade, Silkeborg :)




Mums siger jeg bare... :) Billederne siger det hele... Café tværgade serverer lækker og flot anrettet cafémad i Silkeborg centrum... Caféen er intim og hyggelig med sød betjening og priserne er yderst rimelige....
Jeg spiste på caféen sammen med min mor og min kæreste dagen inden mit bryllup... Vi startede med en tapasplatte til deling som fungerede fint som en forret... Der var rigeligt til hver... Den bestod af humus, kalamataoliven, små chorizopølser, rygeostcreme, tatziki samt ristet grovflüte og rugbrød.. Det var virkelig lækkert...
Min mors salat var en cesarsalad som hun synes smagte godt... Min kæreste fik en clubsandwich med kylling, bacon og karrydressing, og jeg fik en sandwich med oksefilet, peberrodscreme og pickles... Der var faktisk en hel bøf i min sandwich, hvilket var lidt imponerende... Jeg kunne dog heller ikke spise det hele.... Oksefileten var dejligt rød - lige efter min smag, men den var dog lidt sej, hvilket var synd... Det gjorde dog ikke noget for smagen....
Vi fik maden hurtigt, hvilket var dejligt, da vi var meget sulte efter en hel dag med bryllupsforberedelser... Vi kom først 21.30, men det var intet problem for køkkenet, hvilket må siges at være rigtig god service...

Alt i alt en god oplevelse - et sted jeg helt sikkert vil komme igen...:)

Sora sushi - Silkeborgs bedste sushi!

Sora sushi er en forholdsvis ny restaurant i Silkeborg... Og serverer FRISK og NYLAVET sushi af gode ingredienser - de sparer ikke på fisken...! På billedet jeg tog, kan man se, hvor lækkert maden ser ud... Den er ikke mindst flot anrettet... Tjek sora sushi ud inde på facebook - der har de selv taget en masse flotte billeder...
Restauranten er nyistandsat med en flot stil og fine vægmalerier... Der er også en tavle med nyheder og specialiteter... Der er plads til ca 40 gæster i restauranten ad gangen - desuden serverer de også frisklavet take away.... Musikket på stedet er ungdommelig og trendy - dog måske en anelse for høj til min smag...
Menukortet er fint og overskueligt og med masser af muligheder... Vinkortet og deres drinkkort er også fint... De har mange eksotiske drinks som er rigtig flotte... Sora sushi gør virkelig noget ud af hvordan drinksene bliver serveret....
Maden som ses på tallerkenen ovenover er det mad min kæreste og jeg fik... Hun bestilte 6 futomaki med tun, mango, agurk og forårsløg (så vidt jeg husker) og 6 uramaki med laks, philadelphia, agurk og avocado... Jeg bestilte en M2 som indeholdt en nagiri med reje og en med laks, 3 uramaki med crabstick, 3 uramaki med tun, 3 hosomaki med agurk og 3 med artiskokcreme... Sidstnævnte var virkelig en positiv oplevelse... :) Maden smagte skønt, og der var ikke sparet på fisken... Til en anden gang vil jeg nok selv vælge de ruller jeg vil have frem for at vælge en ukendt menu... Grunden til jeg valgte menuen var for at prøve lidt forskellligt og for at se hvad de kunne tilbyde...
Jeg synes kokken hos sora sushi er sindsygt dygtig og ikke mindst kreativ - både i sine variationer at ruller, men også i anretning...
Prisen på sushi hos sora sushi er rimelig i forhold til kvaliteten - dog dyrere men også bedre end de andre steder i byen... At de er dyrere er forståeligt og i orden, da de jo har en restaurant man kan sidde og spise i - og det har de andre steder i byen ikke...
Vi oplevede ingen synderlig ventetid da vi allerede ankom kl. 17.15 - men kunne godt forestille mig at dette kunne forekomme hvis man kommer ved 7-tiden... alle borde var også bookede fra kl 18.30 - så jeg tror det går dem godt :) Det kan man også godt forstå...
Betjeningen er sød og venlig og virker oprigtig... Det er dejligt at føle at man er ønsket på restauranten og at de vil gøre alt for at yde en god service...

Alt i alt en super oplevelse! TAK!

Rosastegt oksefilet medsauterede peberfrugter, peanutdressing og blandet salat..

Denne oksefilet er fra brylluppet :) Dejligt med rester i fryseren :) Dertil havde jeg lidt iceberg, peberfrugter og friske forårsløg og ærter fra haven :) Dette blev til en enkel men skøn salat med en dressing lavet af en rest peanutbutter, chili fra stuen, honning, citronsaft af en citron samt soyasauce og hvidløg... Peanutdessingen er  inspireret af en opskrift fra kogebogen suveræn sommer, som jeg fik forleden af min kæreste... :) Forøvrigt en skøn kogebog med flotte billeder og ikke mindst spændende opskrifter, som jeg helt sikkert bliver inspireret af...

Pizza lavet på pizzabagesten... Genial opfindelse!

Hvorfor dælen har jeg ikke købt en pizzasten noget før.. Resultatet bliver simpelthen bedre end bunden på en pizza købt hos den lokale pizzabager....

Denne pizza blev utrolig sprød, og kanten hævede sig og blev utrolig luftig...Fyldet er luftørret skinke, tomat, ost, løg og peber... Inden servering kom der lidt rucola på toppen...

Rød karry med kokos, kylling og ægnudler....

Tom yum gung


Denne suppe er let og lækker... Tom yum pasta er bunden, tilsat nogle lime kaffir blade, forårsløg, vand, ægnudler, vannamei rejer, chili, champignon og peberfrugt... Korriander burde også tilsættes med det er en af de ting jeg slet ikke kan udstå...

Vietnamesiske pandekager med and og hoisinsauce...:)




Hoisinsauce er en genial opfindelse :)
Først og fremmest vil jeg gerne beklage at det er så lang tid siden at jeg har lavet et indlæg... Har simpelthen haft så travlt efter brylluppet, da jeg er i gang med at læse kemi c på et intensivt kursus, hvilket har resulteret i lange dage, masser af transporttid og sindsygt mange lektier... Men nu er det weekend så nu vil jeg lige lave et par indlæg eller 3...
Bemærk venligst kvaliteten af disse billeder... Jeg har fået nyt kamera, hvilket jeg er utroligt glad for... :)

torsdag den 7. juli 2011

Billede af den færdige bryllupskage...

Tak til Janni og Lotte for lån af stativ... Tak for hjælpen til mor og Moni...Køkkenpersonalet kom bærrene på kagen lige inden den skulle serveres... Fyldet samt opskrift kan ses under indlægget prøvebryllupskage... Man kan jo pynte den som man vil :D