fredag den 23. november 2012

Hareragout med rodfrugter, perleløg, rødvin og timian.




 
Min far skød en hare til mig og derfor lavede jeg denne fremragende hareragout. Det tog tid, men det var hele ventetiden værd.
 
 
 
Opskrift:
2 harebove ink. ben (forben)
4 gulerødder, grove tern
4 persillerødder, grove tern
3 fed hvidløg, skiver.
1 glas perleløg, drænet
3 laurbærblade
1 bouillonterning
2 glas rødvin
2 tsk. tørret timian
1 rødløg, både
2 spsk tomatpuré.
Vand
Salt
Peberkorn
 
Metode:
Brun kødet og grøntsagerne godt af og tilsæt tomatpuré. Lad tomatpuréen stege lidt, således syrligheden mindskes.
Det er vigtigt at kødt bliver godt brunt, da det er det som giver retten sin brune farve.
Tilsæt resten af ingredenserne undtagen salt, peberkorn, laurbærblade og timian.
Kog op og skum urenheder af fonden. tilsæt peber, laurbær og timian og lad simre 2½ time - tag dog grøntsagerne op når disse er færdige, således de ikke koger ud.
Når kødet er mørt tages det op og pilles fra benet. Imens koget saucen ind til den har den rette tykkelse. Herefter tilsættes salt og der smages til. Når saucen smager som den skal kommes kødet og grøntsagerne tilbage i gryden og varmes igennem.
 
Retten kan serveres med kartoffelmos eller ris, men vi spiste friskbagt brød til i stedet. Et godt glas rødvin er heller ikke af vejen ;) Yderst tilfredsstillende :)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar