onsdag den 24. april 2013

Karrykål med oksekød og gulerødder


Opskrift (4 personer + ekstra til fryseren):
½ hvidkål, fintskåret
3 gulerødder, skrællet, i skiver
450g oksekød
1 lille løg, skåret i halve, i skiver
1-3 spsk. god karryblanding (alt efter hvor kraftig en smag man ønsker)
3 spsk. soya
1. spsk. olie
1 dl. vand
salt og peber to taste

Varm olien op i en stor gryde med tilhørende låg.
Tilsæt karryen så aromaen bringen frem.
Tilsæt oksekødet og brun det godt af.
Tilsæt kålen, gulerødderne og løget og vend godt rundt.
Tilsæt soya, vand, salt og peber og lad retten simre under låg ved middel varme 1 times tid. Husk at rod lidt rund i det hvert kvarter for at sikre at der ikke er noget der brænder på. Hvis retten er ved at brænde på så tilsæt lidt ekstra vand.
Smag til slut til med salt, peber og måske lidt ekstra soya.

Server retten som den er eller sammen med rugbrød og lidt sennep. Jeg kunne også forestille mig at retten er god sammen med ris eller som fyld i forårsruller.

2 kommentarer:

  1. Super lækkert. Karrykål er en enestående ret og denne opskrift er dejlig :o)

    SvarSlet
  2. Glimrende - minder mig om sjældne herlige (mål)tider i Søværnet.
    Det "sværeste" er sådan set at skære kålen ud, men resultatet ufejlbarligt. Jeg krydrede så lidt med Habanero, og ingefær, garlic, du har ret, kunne bruges som fyld i forårsruller. Thanks

    SvarSlet