torsdag den 25. april 2013

Sur/sød svinekød med blandede løg


Dette er ca.  = min bedste kinesiske opskrift! 

Opskrift - 4 personer:
400g nakkekotteletter, skåret i tynde skiver
2 forårsløg, skåret i 5 cm stykker
1 alm. løg, i både
2 spsk. soya
1 æg
salt 
peber

Maizena til panering
Olie til stegning

sauce (inspireret af Arlas opskrift):
4 tsk. maizena
8 spsk. vand
8 spsk. ananassaft
4 spsk. riseddike
4 spsk. sukker
4 spsk. ketchup
4 tsk. soyasauce
½ tsk. salt


Metode:
Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde - rør godt rundt og bring i kog. Når saucen har kogt lidt (2-3 min) tages den af varmen.
Kom herefter kødet i en skål og tilsæt æg, soya, salt og peber. Bland godt rundt.
Tag kødet op af "marinaden" og kom det over i en skål med maizena. 
Rod godt rundt så al kødet bliver paneret.
Tag en wok eller en stor gryde og kom olien i og varm op.
Når wokken er hed kommes kødet i. Brun det godt af til det er sprødt og tilsæt løgene. Brun af i 1 min. 
Tilsæt saucen og rør det hele godt rundt. Når alt er godt gennemstegt men stadig har bid er retten færdig. 
Server med ris.

TIP: Tilsæt gerne flere grøntsager - fx grønne bønner, broccoli, peberfrugt eller bladselleri.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar