fredag den 12. april 2013

Kartoffel-kikærtefyld til samosas med grønne bønner og mynte.


Endnu en skøn ret fra det indiske køkken.

Jeg har lavet min egen karryblanding som består af:
Spidskommen, stødt
Koriander, stødt
Løg, revet
Ingefær, frisk
Hvidløg, frisk
Chili, frisk
Gurgemeje, stødt
Sorte sennepsfrø
Sort kardemomme, stødt
Garam masala, færdigblanding

Denne blanding skal steges i olie for at smagen rigtigt træder frem. Og stød nu for dælen jeres egne krydderier.. :) Smagen bliver så meget mere intens.

Opskrift på fyldet (kan laves i de mængder man har lyst til):
Forkogte grønne bønner
Forkogte kikærter
En rest kogte kartofler
Frisk mynte
Karryblanding efter smag 


Fyldet laves på denne måde:
Steg karryblandingen i olie i en wow.
Kom herefter kartoflerne, de grønne bønner og kikærterne i.
Når det hele er stegt og varmet ordenligt igennem kommes en ordenlig portion mynte i.

Fyldet kan spises som det er fx som frokostret, men det kan også kommes inden i samosas. Samosas laves af forårsrulledej som købes i asiatiske butikker. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar