fredag den 12. april 2013

Mochi


Jeg er her på det sidste blevet voldsom interesseret i Japan, og ser dagligt utallige videoer på youtube af japansk mad og japansk kultur. De fleste mennsker tænker blot på sushi, når de tænker på Japansk mad, men landet har utroligt mange andre interessante og lækre retter og byde på. For at nævne nogle retter som kan anbefales af prøve ud over sushi:
Udon (en nudelsuppe med hvedenudler)
Yakisoba (stegt nudelret)
Ramen (nudelsuppe med forskellige ting i ; æg, tofu, kød og grøntsager)
Yakitori (spyd med glaseret kød)
Misosuppe (Suppe baseret på dashi - ofte serveres med tofu)
Onigiri (risbolle med fyld)
Kara raisu (japansk karryret)
Kold Soba (boghvede nudler som serveres med sesam, tørret tang daikon, wasabi og en soya/dashi baseret dyppelse)
Tempura (dybstegte grøntsager og skaldyr)
Ichigo daifuku (kager lavet af klisterris med anko/rød bønne pasta og jordbær)
Sukiyaki (forskelligt kød og grøntsager simret i fond serveret med ris)
Shabu Shabu (grillet kød dyppet i fond)


Fik lyst til at begive mig ud i at lave mochi som minder meget om daifuki. Mochi er små søde kager lavet af klisterrismel med forskelligt fyld indeni. Jeg har lavet mine med henholdsvis hjemmelavet anko (forkogte røde azukibønner - herefter kogt med 2 spsk. sukker og afkølet) og peanutbutter blandet med flormelis.

Opskrift 8 stk:
1 kop glutinous rismel
1 kop vand
1½ spsk sukker
2 dråber frugtfarve 

Bland ingredienserne sammen i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen - lige nu ligner det noget tyndt pjask, men det skal det være. Overdæk med husholdningsfilm (som kan tåle en tur i mikroovnen! Note: ikke al film kan det). Giv det 2 min i mikroovnen ved højeste effekt. Tjek gerne til det et par gange undervejs... Efter de 2 min tages skålen ud og der røres i det. Massen skal være nogenlunde halvt stivnet nu. Kom skålen i mikroovnen igen ca. 1 min til hele massen er stivnet.

Herefter tages skålen ud og den varme masse (som er meget klistret) kommes over i et fad der i forvejen er belagt med maizena (majsstivelse).

Drys majsstivelse over massen og flad den ud. del den i 8 stykker med en kniv. 
Tag et stykke i hånden og børst det værste majsstivelse af. Kom dit ønskede fyld i. Man kan også helt undlade fyld. Luk sammen, form til en kugle og børst igen det værste majsstivelse af. Gør det samme med resten af "dejstykkerne".

De skal køle helt af inden de spises. Spis helst samme dag - så er de bedst. Næste dag er også ok - men herefter bliver de hårde.





5 kommentarer:

  1. Hej

    Jeg kigger på at lave nogle koreanske riskager, som minder meget om mochi (faktisk nok det
    Samme med andet navn.) Til det skal jeg også bruge glutinous rismel, hvor anskaffer man så noget?

    SvarSlet
  2. Det fås i asiatiske butikker. Det hedder også sommetider sweet rice flour eller sticky rice flour. Danske betegnelser kan være klisterris

    SvarSlet
  3. kan man købe det i normalefødevars butikker?

    SvarSlet
  4. Hvor meget er en kop i denne sammenhæng?

    SvarSlet