mandag den 11. april 2011

Barbequesauce a la Maria :)

Okay - Lad det blive sagt med det samme - BBQ-sauce kan laves på en million måder... Her kommer min udgave - uden mål... Hemmeligheden ved en god BBQ-sauce er nemlig at den skal smages til... Den må hverken være for salt, sød, syrlig, stærk, bittert eller umami... Der skal være en perfekt balance mellem de forskellige smagskomponenter - ellers kan en barbequesauce godt blive en træls fornøjelse... Det søde i saucen kommer fra farin.. Farin gør at saucen karamelliserer når den bliver varmepåvirket... Den syrlige smag kommer fra tomatketchuppen og fra HP-saucen... Det salte kommer fra soya og salt og det stærke kommer fra cayennepeberet eller chili... Det bitre kommer fra krydderier og umami kommer fra tomaterne i ketchuppen... Den krydrede smag fremkommer, når man laver en misk mask af alle mulige smage...

Ingredienser:
Tomatketchup
Brun farin
soya
HP-sauce
paprika
cayennepeber
salt
hvidløg, presset

Lad kødet trække længe i marinaden... Gerne over en hel nat...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar