mandag den 11. april 2011

Hjemmelavet skildpaddeis :)

Isgrundopskrift (creme anglaise): 8 æggeblommer, ½ l piskefløde, ½ l sødmælk og 210 g sukker.  Evt. vanille - hvis man har hang til det.



Sukker og æggeblommer piskes grundigt til en luftig hvid masse. Piskefløde og sødmælk varmes op i en gryde (evt. med en tom vanillestang) og hældes over i æggesnapsen. Massen hældes tilbage i gryden og varmes op til 84 grader. Den skal blive "tyk" og cremet. Der sker ikke noget ved at massen lige slår en boble eller 2 i overfladen - den skiller ikke! MEN  lad den endelig ikke koge i længere tid, for så får du ikke andet ud af det end end en grynet omgang røræg. Sigt massen over i en skål så kogningen stoppes.

Nu skal massen afkøle fuldstændigt - ca 4 timer - gerne til næste dag. Kør massen i en ismaskine... Når massen ligner soft ice kommes der hakkede skildpadder i... Eller andet hvis man ikke er til skildpadder...Isen kommes over i en plastikboks og sættes på indfrys i fryseren..Nu holder massen sig cremet og lækker i ca. 15 timer men man kan sagtens spise den en uge efter, hvis der stadig er noget tilbage til den tid... Så skal isen dog lige tø lidt op inden man kan kugle den op...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar