mandag den 31. oktober 2011

Jordbæris

Jordbæris
8 past æggeblommer
250g sukker
korn af en stang vanille
½l fløde
½l sødmælk
4 dl jordbærpuré (lavet ved at opvarme og blende jordbær som er tilsmagt med sukker)
Metodik:
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og vanillekornene.
Opvarm mælken og fløden samt de tomme vanillestænger i én gryde og hæld lidt af den kogende væske over i æggesnapsen mens der piskes.
Hæld herefter æggeblandingen over i gryden til resten af mælken/fløden og opvarm under kraftig pisken indtil iscremen bliver cremet ved ca 85 grader.. Det er vitigt at cremen ikke koger, da den eller vil skille. Cremen må gerne lige slå en boble i overfladen - herefter skal den tages af varmen og hældes over i en skål, hvor den blandes sammen med jordbærpuréen.
Nu skal cremen afkøles fuldstændigt, hvorefter den skal køres på ismaskine og derefter i fryseren. Husk lige at tage den tomme vanillestang op af cremen inden den køres på ismaskinen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar