Dette er virkelig en kage for ALLE chokolade elskere... Men det er også en kage man ikke kan spise uanede mængder af - så bliver den simpelthen for vammel...
På billedet ses halv potion af denne opskrift:
Ingredienser:
Dejen
- 250 g Blødt smør
- 350 gram sukker
- 4 æg
- Ca. 250 gram mel
- 200 gram smeltet Chokolade
- 4-5 tsk. cacaopulver
- 1-2 tsk. vanillesukker
- Et nip salt
- 250 gram smør
- 200/225 g flormelis
- 3 spsk cacao
- 100 g smeltet chokolade
- ½- ¾ dl piskefløde
Dejen:
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker og et nip salt.
Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i ca 30 minutter. på 190 grader. Kagen skal være en anelse flydende indeni når den tages ud. Når den er kølet af får den en konsistens som en dejlig sej brownie.
Icing:
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen. Der er rigeligt med icing.
Kagen er virkelig en amerikansk bombe af den anden verden. Jeg synes kagen smager bedst når den er frisklavet - så er icingen blød og lækker. Icingen bliver meget smøragtig af at have stået i køleskabet, hvilket nok tænder nogle mennesker af, men tilgengæld er den så mere kold, hvilket kan synes perfekt for andre. Prøv dig frem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar