tirsdag den 10. januar 2012

Mississippi mud pie - en variant uden skumfiduser.



Dette er virkelig en kage for ALLE chokolade elskere... Men det er også en kage man ikke kan spise uanede mængder af - så bliver den simpelthen for vammel...

På billedet ses halv potion af denne opskrift:

Ingredienser:
Dejen
  • 250 g Blødt smør
  • 350 gram sukker
  • 4 æg
  • Ca. 250 gram mel
  • 200 gram smeltet Chokolade
  • 4-5 tsk. cacaopulver
  • 1-2 tsk. vanillesukker
  • Et nip salt
Icing
  • 250 gram smør
  • 200/225 g flormelis
  • 3 spsk cacao
  • 100 g smeltet chokolade
  • ½- ¾ dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Dejen:
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.

Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker og et nip salt.
Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i ca 30 minutter. på 190 grader. Kagen skal være en anelse flydende indeni når den tages ud. Når den er kølet af får den en konsistens som en dejlig sej brownie.

Icing:
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen. Der er rigeligt med icing.

Kagen er virkelig en amerikansk bombe af den anden verden. Jeg synes kagen smager bedst når den er frisklavet - så er icingen blød og lækker. Icingen bliver meget smøragtig af at have stået i køleskabet, hvilket nok tænder nogle mennesker af, men tilgengæld er den så mere kold, hvilket kan synes perfekt for andre. Prøv dig frem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar