søndag den 12. februar 2012

Falafel af knækket hvede samt bulgursalat.



Knækket hvede og bulgur er i grunden det samme... Derfor består denne ret hovedsageligt af bulgur og kan spises af både veganere og vegetarer...

Opskrift:
500g grov bulgur
1 æg
1 løg
½ agurk
Persille
Mynte
1 forårsløg
Spidskommen
Stødt koriander
Cayennepeber
1 fed hvidløg
Lime
Olivenolie med citron
Salt
Peber

Metodik:
Kog bulguren i rigeligt vand med salt i ca 12 min og hæld herefter resten af vandet fra.. Herefter skal de køles helt af..
Den ene halvdel laves der falafel af.
Den anden halvdel laves der bulgursalat af.

Bulgursalat:
Der laves en dressing af lime, olivenolie, hvidløg,, hakket mynte og persille samt salt og peber. Herefter vendes den ene halvdel bulgur vendes i samt agurk i tern og forårsløg i skiver. Det er også lækkert at tilsætte tomater og peberfrugter i tern hvis man har.

Falafel:
Den anden halvdel bulgur kommes i en foodprocessor sammen med et æg, et løg, spidskommen, stødt koriander, lime, salt, peber og cayennepeber. Alle ingredienserne blendes til en "fars" og der steges en lille falafel på panden... Smag på den.. Smager den som den skal? Mangler der salt, syre, krydderier?
Når farsen smager som den skal steges der falafler og disse sættes i en ovn på 180 grader i 15 min så de med 100% sikkerhed er stegt færdigt. Husk på at der er rå æg i...

Falaflerne serveres lune sammen med bulgursalaten og en ½ lime... Lav evt. en lille creme fraiche dressing til  at dyppe falaflerne i - evt. med mynte og chili i... Det smager skønt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar