mandag den 20. februar 2012

lakseroulade med flødeost samt rucola og hjemmelavet pesto.


Egentligt en meget simpel ret:
Man tager røget laks og ligger ud på noget bagepapir så det formere en rektangel. Herefter smører man en flødeost på - neutral, pikant, krydderurter, hvidløg eller hvad man nu kan lide. herefter rulles firkanten fra bredden - altså den korteste kant. På denne måde bliver rullen kort men tyk - således bliver skivene smukkest. Når rullen er lavet har den godt at at hvile lidt på køl. Når lakserouladen skal skæres er det en god idé at skære den på skrå - så bliver skiverne større og man ser dermed bedre rouladens indre "snegl".

Hjemmelavet pesto kan laves på mange måder, alt efter hvad man har i sine skabe:

Opskrift uden mål:
Nødder (fx pinjekerner, hasselnødder, mandler, solsikkekerner)
Krydderurter (fx basilikum, persille, mynte, koriander, rucola)
Parmasan (kan til nøds udelades hvis man ikke har - men så skal der tilføjes flere krydderurter)
Hvidløg
Olie
Salt
Neutralt smagende olie (vindruekerne, solsikke eller rapsolie)
Evt. peber og lidt citron (valgfrit)

Metodik:
Det hele blendes (fin pesto) eller stødes med en morter (grov pesto).
Smag endelig til om der mangler noget - prøv dig frem - intet er forkert!  
Man kan fortynde pestoen med olie alt efter hvor tynd/tyk man vil have den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar