Dette er en lidt indviklet ret - ikke fordi den er svær - den kan bare godt tage lidt tid at lave...
Opskrift:
1 Hvidkål
500 g oksekød
500 g oksekød
1 revet løg
1 kop mel
1 æg
ca.2 dl. mælk
salt og peber
olie til stegning
1 kop mel
1 æg
ca.2 dl. mælk
salt og peber
olie til stegning
Tomatsauce:
En god dåse flåede tomater (ca. 400 g)
2-3 fed hvidløg finthakkede
1 løg, hakket
2-3 fed hvidløg finthakkede
1 løg, hakket
1 tsk sukker
Olivenolie
salt og peber
salt og peber
oregano
Basilikum
Basilikum
Metodik:
I en gryde sauteres hvidløg og løg i olivenolie til de bliver bliver gyldne. Hertil tilsættes de flåede tomater med samt 1 tsk sukker, salt og peber samt krydderier. Lad saucen simre i 15-20 min ved lav middel varme til noget af væden er fordampet. I mens forberedes resten.
Bladene pilles af hvidkålshovedet og lægges nogle minutter i kogende vand for at blive bløde.
Kødet røres godt med salt for at kunne optage væden.løg,æg,mel og peber tilsættes sammen med det halve af mælken.Der røres godt.Tilsæt gradvis resten af mælken til en lind fars.Skal være som en ikke alt for blød frikadellefars.
På hvert blad lægges 1 skefuld fars, hvorefter bladet pakkes om farsen.
Når alle rullerne er lavet og er kommet i et ildfast fad, så hændes tomatsaucen over og retten kommen i ovnen ca. 30 min ved 180 grader - varmluft.
Der serveres ris dertil. Eminent ret som også smager godt dagen efter - den er også fryseegnet - så lav endelig en god portion.
Lækkert!!!!!
SvarSlet