lørdag den 7. maj 2011

Hindbærsnitter



Opskriften på disse hindbærsnitter er lånt fra det søde liv på DR1. jeg erfarede at man sagtens kan få flere hindbærsnitter ud af opskriften hvis man laver dem lidt mindre.. Hindbærsnitter er mega søde, så det skader bestemt ikke at lave dem lidt mindre... Bagetiden reduceres blot en anelse...

Hindbærsnitter:

Ca. 6 stk.

Smørdej:
  • ½  stk. vaniljestang
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½  dl. vand

Fyld:
250 g. god hindbærmarmelade


Glasur:
ca. 200 g. flormelis
  en anelse vand


Drys:
Krymmel


Smørdej:
Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med krymmel. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar