lørdag den 14. maj 2011

Mors grønne giftkage :)

For tiden er dette farvoritkagen - ikke mindst pga. den utraditionelle glasur som er eminent... Opskiften er fra mors arkiv - og det er den bedste grønne giftkage på nettet... Den er bedre end de andre fordi denne her kage er let og luftig og ikke spor tør... den holder sig fugtig længe... Dejen er en pund til pund kage - marzarin.. Glasuren slår alle andre glasurer fordi den er utraditionel - den indeholder ikke flormelis... Den minder mest af alt om en god cremet og kraftig chokoladesauce og det passer fortrinligt til den søde kage...

Der bliver til en stor bradepande af denne opskrift:
500g smør
500g sukker
500g mel
5 æg
3 tsk bagepulver med top
2 tsk vanille
4 små kopper mælk
40 ml mandelessens
grøn frugtfarve eller anden frugtfarve (kan udelades)

Smør og sukker røres lys og lyftigt og æggene kommes i et ad gangen...
De tørre ingredienser tilsættes og derefter mælken, mandelessensen og frugtfarven...
Dejen kommes i en stor bradepande og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min... Test med en strikkepind at ingen dej hænger ved...

Imens kagen bager laves glasuren:
4 spsk smør
12 spsk sukker
4 spsk kakao
4 spsk mælk

Smørret smeltes og sukkeret kommes i... Dette koger ca. 1 min...
Herefter tilsættes kakaoen og mælken... Det hele skal røres sammen til en homogen masse... Det må gerne koge lidt til massen er godt tyk... Pas endelig på det ikke brænder på... Køles af men behøver ikke være helt kold når den fordeles på kages... Den er nem at fordele... Kagen skal til gengæld være rimeligt kold inden glasuren kommes på... Ellers kan glasuren skille lidt... Dette har dog ingen betydning for smagen...

Alle børn elsker denne kage...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar