onsdag den 9. februar 2011

Chokoladeis fra Ben and Jerry's

I dag lavede jeg chokoladeis - selvfølgelig af god 80 % chokolade... Det specielle ved denne is er at den IKKE skal opvarmes, som en creme først. Det gør den først og fremmest let at gå til. Denne isopskrift er ikke fedtfattig - så skulle det vidst være på plads. Opskriften kommer her:

Ingredienser:
2,5 dl mælk
5 dl piskefløde
2 æg, pasteuriserede
110g mørk chokolade
vanillekorn af 1 stang
85 g sukker

Metodik:
1. Chokolade smeltes over vandbad.
2. Mælken iblandes lidt efter lidt, og afkøles når massen er homogen. Det er vigtigt af al chokoladen er opløst, da isen ellers vil blive grynet.
3. Æg piskes luftige og sukker og vanillekorn tilføjes lidt efter lidt indtil al sukkeret er opløst.
4. Fløde og salt tilsættes æggemassen.
5. Chokolademassen og fløde/æggemassen blandes sammen og afkøles totalt.
6. Massen køres på en ismaskine og nedfryses når isen har softice-konsistent.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar