mandag den 5. december 2011

De bedste pebernødder - olde Stub's opskrift på firkantede pebernødder


6 plader pebernødder:

650g mel
250g smør
250g sukker
1½ kop mælk
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk hjortetakssalt


Metodik:
Bland alt det tørre sammen i røreskålen og kom smørret ved...
Smuldr det sammen og tilsæt mælken...
Saml dejen og lad den hvile på køl en halv times tid...
Rul dejen ud med lidt ekstra mel og skær dejen ud i lange tynde strimler ca 5 mm.
Skær strimerne i kvadratiske stykker og sæt dem på en bagplade beklædt med bagepapir.
Bag pebernødderne ved 200 grader celcius i ca. 7 min, men hold øje med dem...
Efter ca. halvdelen af bagetiden skal man rode rundt i pebernødderne så de bliver jævnt brune - og ikke kun under bunden...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar