mandag den 4. juni 2012

Dansk sommermad: Grydestegt kylling fyldt med persille, med den godeste sauce af alle!



Hjemmelavet agurksalat:
Bring 2 dl eddike i kog sammen med lige så meget sukker og 5 hele peberkorn.
Imens skæres 1 DANSK agurk ui ltra tyndt og kommes i en skål.
Når sukkeret er opløst i eddiken hældes den varme lage over agurkerne... Agurkerne skal trække i lagen i et par timer før de er gode... synes jeg ;)

Grydestegt kylling:
En kylling rengøres og fyldes med kruspersille. Herefter steges den brun på alle sider i smør/olie på en pande eller i en stegegryde. Når dette er gjort hældes 7 dl hønsebouillon over som koges op hvorefter at kyllingen simrer i 40-45 min alt efter størrelse.Når kyllingen er færdig tages den op og så går man i gang med saucen... Der tilføres fløde og saucen  koger ind... Husk at smage den til med salt og peber og kom lidt kulør i hvis man synes... Jævn den en smule med en meljævning bestående af lige dele mel og vand.

Denne ret er ultimativt sommeragtig og skal spises med nye danske kartofler og rabarberkompot og selvfølgelig med agurkesalat... Pil kartoflerne i stedet for at skrælle dem - den fejl lavede min kæreste nemlig ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar