tirsdag den 9. juli 2013

Whoopie pies med vanilje og chokoladefyld


Ca. 24 whoopiebunde - altså 12 whoopie pies:
250g mel
1 tsk. natron
1 knivspids salt
175g smør, blødt
150g sukker
1 æg
2 tsk. vanillesukker
1½dl kærnemælk

Chokoladefyld:
115g mælkeshokolade eller mørk chokolade
115g smør, blødt
250g flormelis

Metode:
Rør smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk lidt. Tilsæt de tørre ingredienser og til sidst kærnemælken. 
Tænd ovnen på 180 varmluft og beklæd 3 bageplader med bagepapir.
Kom dejen i en sprøjtepose og tryk 25 ens størrelse klatter ud på bagepapiret. 
Bag whoopiebundene til de er hævet og netop føles faste ca. 10-12 min. Tag bundene ud og lad dem køle 5 min før de flyttes over på en bagerist. Lad dem køle helt af mens chokoladefyldet laves.
Pisk smør sammen med flormelis til det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter smeltet chokolade (smeltet over vandbad), der har kølet lidt af så det ikke er super varmt. Pisk ikke for længe for så skiller chokoladefyldet, hvilket man kan se på mit billede at mit næsten gjorde. 

Kom chokoladefyldet i en sprøjtepose og fordel det ud på halvdelen af bundene. Saml whoopie pies'ene ved at lægge den anden halvdel af bundene over bundene med chokoladefyldet. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar