fredag den 23. november 2012

Langtidsstegt barbecuemarineret nakkekam i bolle med cole slaw.


Barbequemarinade  (uden mængdeangivelser):
Lys sirup
ketchup
dijonsennep
hvidvinseddike
paprika
hvidløg
løgpulver
soya
cayennepeber
salt
peber

Metodik: Rør det hele sammen og smag til. Hvordan er balancen? Mangler der noget sødt, surt, salt eller stærkt?

Nakkekam:
Jeg brugte 1.5 kg kød. Mariner kødet natten over og steg i ovnen ved 115 grader i ovnen i minimum 5 timer. Jo længere tid man steger, jo mere mørt bliver kødet... Til sidst ender man med pulled pork, men så meget tålmodighed havde jeg selvfølgelig ikke.

Coleslaw:
2 dl økologisk fraiche 9%
2 spsk mayonnaise
1½ tsk dijonsennep
1½ tsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
250 g fintsninttet hvidkål
 
Metodik:
Bland det hele godt sammen og lad trække et par timer i køleskabet inden servering.
 
 
Saml bollen med lidt ekstra af barbequesaucen... SKØN ret. To die for!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar